Tuffi Films’ films available for streaming on Vimeo

Orkesterin edessä -elokuvan keskeneräiseksi jäänyt elokuvateatterikierros jatkuu kodeissa.

Toukokuussa 2020 aukeaa mahdollisuus striimata Tuffi Filmsin laatuelokuvia kotona, kun Tuffi julkaisee elokuviaan Vimeossa. Julkaistavaa sisältöä voi sekä ostaa omaksi että vuokrata tästä päivästä alkaen osoitteessa: https://vimeo.com/tuffifilms/vod_pages

Vimeo-julkaisuun on valittu Tuffi Filmsin fiktio- ja dokumenttielokuvia, joita ei ole muualla saatavilla tällä hetkellä. Julkaistavaan eksklusiiviseen sisältöön lukeutuu muun muassa helmikuussa 2020 ensi-iltansa saanut ja Tampereen elokuvajuhlilla pääpalkinnon voittanut Orkesterin edessä -dokumenttielokuva, jonka on ohjannut Anna-Karin Grönroos. Elokuva seuraa kolmen lahjakkaan muusikon Emilia Hovingin, I-Han Fun ja James Kahanen opintoja Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla Atso Almilan, Susanna Mälkin ja Hannu Linnun opetuksessa.

Ensijulkaisussa on Maija Hirvosen dokumenttielokuva Muutto, joka on runollinen kuvaus lähtövalmisteluista ja pakkaamisesta. Elokuva kertoo runoilija ja aforistikko Mirkka Rekolasta. Eksklusiivisesti saatavilla on myös Ei koskaan enää -dokumenttielokuvan 68-minuuttinen elokuvateatteriversio, joka kertoo rap-artisti Mercedes Bentson selviytymistarinan väkivaltaisesta suhteesta irrottautumisen jälkeen.

Julkaisujen joukossa ovat myös vuonna 2019 Espoo Cinéssä ensi-iltansa saanut ohjaaja Veera Lehto-Michaudin dokumenttielokuva Pariisin prinssi, joka on kertoo yhdeksänvuotiaasta Princessestä ja hänen isästään. Striimattavissa myös Kirsikka Saaren lyhytelokuva Super Comfort, joka kuvaa viisikymppisen Tainan ja hänen perheensä viikonlopun viettoa kirpeästi ja lämpimän huumorin kautta.

Suuren suosion saavuttanut yhdentoista lyhytelokuvan sarja Yksittäistapaus on ostettavissa omaksi Vimeosta. Sarja tuo esiin naisiin kohdistuvaa näkymätöntä vallankäyttöä niin yksityiselämässä kuin yhteiskunnassa. Docpointissa 2017 kriitikon valinta -palkinnon voittanut Elli Toivoniemen ohjaama dokumenttielokuva Kesäni sudenkorentona kertoo nuoresta miehestä, joka on kasvanut aikuiseksi sudenkorentojen kanssa.

Lisäksi Vimeosta on katsottavissa Tuffi Filmsin lyhytelokuva-klassikkoja, kuten kansainvälisesti palkitut Jenni Toivoniemen lyhytelokuvat Treffit, Komitea ja Hääyö sekä Selma Vilhusen ohjaama Oscar-ehdokas Pitääkö mun kaikki hoitaa? Striimattavissa on myös kriitikoiden ylistämä Selma Vilhusen dokumenttielokuva Laulu, parhaan ammattilaisdokumentin palkinnon Helsingin lyhytelokuvafestivaaleilla 2015 voittanut Anna Antsalon Momentum, Maria Seppälän ja Veera Lehto-Michaudin ohjaus Meno-paluu, Jenni Tulen ja Aino Sunin elokuvat Lunachicks ja If I Ruled sekä Kirsikka Saaren ja Jenni Toivoniemen ohjaus Poikaystävä.

Lisätiedot Roosa Tikanoja, tuotantopäällikkö Tuffi Films roosa@tuffifilms.com 0465504870

Haastattelupyynnöt Manna Katajisto, tiedottaja, Manna PR manna.katajisto@mannapr.fi 0405610074